Ako získať nových klientov pomocou cold callingu: Techniky a tipy pre úspešné telefonovanie

Cold calling je jednou z najúčinnejších metód, ako získať nových klientov. Avšak, mnoho obchodníkov sa bojí telefonovania a nevie, ako správne komunikovať s potenciálnym zákazníkom.

V tomto článku sa dozviete, ako správne navolávať nové accounty a zanechať dobrý dojem.


pexels-photo-5833324jpeg

1. Pripravte si svoj pitch: Než začnete volať, pripravte si svoj pitch. Musíte byť schopní v krátkosti vysvetliť, čo ponúkate a prečo by mal potenciálny zákazník s vami spolupracovať.

2. Zvoľte správny tón hlasu: Tón hlasu je kľúčovým faktorom pri telefonovaní. Musíte byť schopní prispôsobiť svoj tón hlasu situácii a potenciálnemu zákazníkovi. Komunikuje sa inak s mužom ako so ženou? Mali by ste použiť vážny tón hlasu alebo skôr priateľský?

3. Poskytnite hodnotu: Potenciálni zákazníci nechcú len počúvať vaše ponuky. Chcú vedieť, čo im to prinesie a ako im to pomôže. Preto je dôležité poskytnúť hodnotu a ukázať, ako vaše služby môžu pomôcť riešiť ich problémy.

4. Načúvajte: Načúvanie je kľúčové pre úspešné telefonovanie. Musíte byť schopní počúvať potenciálnych zákazníkov a pochopiť ich potreby a problémy. To vám umožní lepšie prispôsobiť svoju ponuku a ukázať, že skutočne chcete pomôcť.

5. Buďte trpezliví: Cold calling nie je ľahká metóda získavania nových klientov. Musíte byť trpezliví a nevzdávať sa po prvom neúspechu. Pokiaľ budete pokračovať v telefonovaní a zdokonaľovať svoje techniky, budete mať väčšiu šancu na úspech.


image-user105491-1699871772XCl9Lpng

Cold calling môže byť veľmi účinnou metódou získavania nových klientov, ale vyžaduje správne techniky a prístup.
Pokiaľ budete nasledovať tipy uvedené v tomto článku a budete trpezliví, budete mať väčšiu šancu na úspech pri telefonovaní novým potencionálnym klientom.